Expert Educator op #kdo365

Ik ben vandaag te gast bij Microsoft voor de Kennisdeling Office365 zoals saMBO-ICT deze organiseert. Peter Heldens en Noëmi Claes vertellen wat een Expert Educator is, doet en kan.

Hij opent met een filmpje dat hem inspireerde:

Zijn punt er mee is dat leerlingen experimenteren met programmeren en de aansturing van apparaten zonder dat ze ook maar een boek er over hebben gelezen. Snel verder met “Microsoft Innovative Educator Experts”:

Het Microsoft Innovatieve Educator programma verbindt docenten die hun Microsoft producten innovatief willen inzetten om het onderwijs aantrekkelijker te maken. De community is hier te vinden. Ze wisselen bijvoorbeeld ervaringen uit over het gebruik van OneNote, Sway, Skype, Minecraft en andere onderdelen en hoe je deze specifiek inzet voor je onderwijs.

Deelname en de mate van tijdsinvestering is vrijblijvend. Zoals bij elke community is ‘halen’ en ‘brengen’ balans cruciaal lijkt me. Als je actief deelneemt of cursussen doet kun je punten scoren en badges verdienen. Het materiaal is gratis en Microsoft volgt de community actief, dus bij vragen zijn er korte lijntjes.