Extra geld om schooluitval tegen te gaan

Ik heb wel eens gemopperd op de reductieberekening van VSV, maar vandaag kwam er op zich weer goed nieuws: voor elke student minder die voortijdig de school verlaat wordt nu geen €2.000 euro gegeven, maar €2.500!

Het geld is bedoeld om ervoor te zorgen dat scholen de komende jaren blijven investeren in het voorkomen van uitval en om hun financiële risico te verkleinen.

Tegelijk met het bericht komen de voorlopige cijfers van het tweede convenantjaar (2008 – 2009) ter beschikking. Met daarin een aardige bellenplaat per regio (klik voor volledige grootte):

  • De groote van de cirkel geef het aantal vsv’ers weer; dus hoe groter de cirkel, hoe groter de groep nieuwe vsv’ers.
  • De horizontale positie van elke cirkel geeft de procentuele ontwikkeling weer van het aantal nieuwe vsv’ers in het schooljaar 2008-2009 t.o.v het schooljaar 2005-2006.
  • De verticale positie van elke cirkel geeft het vsv-percentage weer. Het middelpunt van de grafek ligt bij het gemiddelde van de regio’s.

Verder zijn de eigen regio, gemeente en MBO instelling op te zoeken, de bellenplaat van de MBO instellingen kan redelijk confronterend zijn en is terug te vinden op blz. 12. Daarna toont het een analyse van de cijfers met dwarsdoorsnedes naar leeftijd, etniciteit, misdrijfverdachten, werkeloosheid.

Al met al, toch fijn dat er (meer) geld in gestoken wordt.

3 comments

  1. En wat ook helpt: schoolmaatschappelijk werk op het MBO!!! Jippie dat dit in Eindhoven nu geregeld is en ik daar aan mee mag werken. Tilburg timmert hard aan de weg hoor ik. En dat allemaal om de VSV cijfers naar beneden te krijgen. Ik doe mijn best 🙂

  2. Kijk! Dat zijn dan weer maatregelen aan de preventieve kant, beter dan alleen achteraf constateren hoeveel VSV er was. (Zeg maar: sturen terwijl je in de achteruitkijkspiegel kijkt) Schoolmaatschappelijk werk in MBO, is dat in Eindhoven, als in ROC Eindhoven?
    By the way: leuk om van je te horen! Lang geleden sinds de Frater van Gemertschool!

  3. Yes, ROC Eindhoven, maar wel via een wezijnsinstelling. Ben veel op school (bouw en uiterlijke verzorging) en dat is erg tof! Leuk om jou ook weer eens te ontmoeten, erg lang geleden indeed! Zag je als volger van mij bij Twitter (waar ik nooit iets post..)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s