Domeinnaamzoekhulp

Misschien niet 3x de woordwaarde, maar ik wilde toch even 2 sites tippen: Wordoid en Domainr. Ik heb een beetje dwangmatige neiging om te kijken of bepaalde domeinnamen nog vrij zijn. Wellicht een soort latente territoriumdrift of zo. De Engelse benaming, na het verschijnen van een nieuw TLD (.com, .biz, .me), om domeinen te claimen is dan ook landrush. Ook al heb ik voor een naam geen toepassing, moet me toch altijd bedwingen niet te claimen. Hoe heet dat beroep waarin je eerst een merk verzint en dan pas het product? Anyway, ieder zijn afwijking.

Maar met alle drukte zijn er steeds meer namen bezet. Nu helpt wordoid je domeinnamen te verzinnen door bepaalde vervoegingen te geven bij eigen gekozen woorden. Waardoor je toch weer op vlotte namen komt, niet in NL echter, wel Engelse, Spaanse etc.

Helemaal neurotisch zoekend wordt ik van landennamen waarvan de afkorting toevallig de laatste 2 letters zijn van een naam. Bijvoorbeeld Matt Mullenweg, mede-maker van WordPress, die http://www.ma.tt heeft. Omdat Trinidad en Tobago dat als landdomein hebben. Het zoeken hiernaar wordt makkelijker met Domainr en komt tegemoet in de behoefte aan eigen url-shortener. Die diensten die webadressen verkorten. Zo heeft Youtube het adres http://www.youtu.be dankzij onze zuiderburen. Domainr kijkt of je domein eindigt op een landafkorting.

By the way, is http://www.domeinnaamzoekhulp.nl nog vrij?

Via Seth Godin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s