Shelfari: Je eigen virtuele boekenplank

shelfari.png

Er is denk ik geen onderwerp waarvoor geen “social network site” te vinden is. Toen ik mijn boekenkast weer eens bekeek, dacht ik: zou er een site zijn waarvan de “object of sociality” een boek is? Eerst een beetje geëxpirementeerd op Amazon maar vervolgens verder gegaan met Shelfari. De reden hiervoor: alles wat je elders doet, wil ik als widget mee kunnen nemen. Bij amazon gaat dat met hun zogenaamde “Listmania”, als je boeken bij ze koopt…

De site werkt verder als elke andere social network site: profiel, friends, favorieten, comments etc. Eigenlijk neem ik niet deel aan een social network site om er dáár mensen te ontmoeten. Maar om de widget mee te nemen. (Asociaal hé?) En die van Shelfari vindt ik erg mooi! Hij is hier, realtime te bekijken. Hij pakt 25 willekeurige boeken uit je voorraad. Shelfari kent tot nu toe 80% van mijn boeken.

shelfariwidget.gif

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s