Wie-O-Wie

wowlogo.gif

Mijn geliefde wees me gisteren op de verticale zoeker Wie-o-wie. In eerste instantie was ik niet zo onder de indruk. Ze “scrobbelen” vanuit Hyves, LinkedIn, Google etc, voor de persoon die je zoekt. Wel gelijk mijn profiel vast gelegd natuurlijk…

Totdat ik vandaag eens bekeek wat ze van me vinden. Ik ben niet zozeer onder de indruk van het bedrijf er achter. Waarschijnlijk gaan ze deze persoonsgegevens verkopen aan wervings en selectie bureaus…. Waar ik wel van onder de indruk ben is hun zoekkracht:

– Ik keek bij doc’s en pdf’s welke mijn naam bevatten. Ik bezocht in Mei 2004 een seminar in Frankrijk. De samenvatting en het whitepaper dat dat seminar opleverde heb ik nooit gezien. Blijkt het hier ineens op te duiken.

– In het verleden hebben ik en mijn vrouw veel stamboom onderzoek op Curacao gedaan. Het resultaat is met phpGEDview web-enabled gemaakt op op haar site. Het blijkt nu dat wieowie de personen daar, als tag aan mijn naam verbindt. Er duiken dan onder het kopje tags ineens allerlei antilliaanse namen op….

Kortom: ze hebben redelijk wat zoekkracht in huis als ze dit geautomatiseerd doen. Kijken of de werving en selectiebureaus onder de indruk zijn…

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s