FontAwesome Iconen gebruiken in Office 2016

Sinds kort kan je in Office 2016 ook met zogenaamde SVG afbeeldingen werken. Dit zijn geen afbeeldingen met pixels zoals foto’s maar bestaan uit lijnen en geometrische figuren. Deze worden veel gebruikt voor icoontjes. Een voordeel is dat je ze kunt vergroten zonder dat het er wazig uitziet. Een veel gebruikte set van iconen is FontAwesome. Als je ze eenmaal kent zie je ze overal, ze zijn vrij te gebruiken.

Als je ze wilt gebruiken in Office kan dat op 2 manieren:

  • Installeer het als een lettertype: na het downloaden met je even het ttf bestandje aanklikken in Windows. Vervolgens kun je in Word of Powerpoint met “Invoegen” en “Symbolen” de iconen gebruiken. Vergroten is dan een kwestie van het lettertype vergroten.
  • Als SVG afbeeldingen: deze zijn hier te vinden. Het gaat om enorm veel bestanden omdat in de zip de honderden iconen zich ook als normale afbeeldingen (*.png) bevinden, steeds op verschillende grootte. Pak anders alleen de SVG uit.

Als je aan het bestandje niet ziet wat het is, bekijk de iconen dan op de FontAwesome site of installeer een tekenpakket wat SVG kan openen. Tip: Inkscape.