MBO BUS: Berichten Uitwisseling Standaard op #samboict

Bert van Daalen legt uit wat de ontwikkelingen zijn op ‘stekker’ gebied. Activiteiten zijn er al heel lang, met uitgewerkte definities als resultaat. Daadwerkelijk gebruik echter blijft achterwege. De ontwikkelingen op een rij:

Uitdagingen zitten vooral in ‘Standaard’. Veel definities zijn net even iets anders. Komen tot een eensluidende variant is soms moeilijk. Roy Dussink vervolgt met een concrete pilot. Hierin zijn XSD’s ontwikkelt. Deze laten wijzigingen in personeelsgegevens uit het HR systeem vloeien naar het identiteitenbeheersysteem.

Ik blijf het weerbarstige materie vinden. De enige echt innovatieve manieren om laagdrempelig koppelingen te bouwen en equivalente velden in systemen te ‘paren’ zijn volgens mij voorbeelden als IFTTT of Zapier. Ik zou wel willen dat we onderwijssystemen zo zouden kunnen koppelen. Maar dat is genoeg materie voor nog een post… 😉

De volledige presentatie is hier te vinden.

Dit was onderdeel van de 28ste saMBO-ICT conferentie bij het Landstede.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s