Enkele Android tools

There’s an app for that” hoor je steeds vaker en dan niet alleen voor IPhone. Klopt voor Android net zo goed merk ik. Dus afgelopen weken heb enkele kleine, gratis, tools verzamelt. Die vooral een aantal dingen in de gaten houden:

  • Battery Indicator: Ik haal vaak het einde van de dag niet met een vol opgeladen accu. Anderen met dezelfde ervaring hoor ik mopperen over zo’n ‘slechte’ accu, maar ik denk dat met de huidige stand van de technologie een 1500 mAh accu vet genoeg is. Echter, zowel GPS, mail, twitter, facebook, internet, foto, video en bellen in één apparaat stoppen èn verwachten dat je accu 2 dagen meegaat is niet realistisch. Ik merkte dat in het buitenland, waar ik dataverkeer uit had staan, de accu het 3 dagen vol hield.
    In ieder geval is de standaard batterij-indicator te grof. Deze echter geeft een percentage weer. Handig, want ik merk nu een voortdurende alertheid op een leeggelopen accu. Eigenlijk loop je de hele dag ‘energie-beheer’ te doen, maar dat is nu eenmaal niet anders.
  • Advanced Task Killer: Bij andere telefoons wordt wel eens geklaagd over de afwezigheid van multitasking, maar bij Android is het soms andersom. Het lijkt wel of, eenmaal opgestarte, apps niet meer uitgaan. Weinig apps hebben een echte “exit”. (Google Navigation bijvoorbeeld wel) Bij de andere weet je niet bij afsluiten of afsluiten wel echt afsluiten is. ATK toont alles wat er op de achtergrond draait en laat ongewenste applicaties echt afsluiten. Scheelt ook weer energie.
  • Phonalyzr: De uitgebreide factuur van mijn provider geeft veel inzicht, maar wel pas als de kosten al zijn gemaakt. Phonalyzr houdt echt alles bij. Aantal oproepen, minuten, sms, gemiddelden per uur, per dag, top 10 bellers etc. inclusief grafieken. Ook is een factuurdatum in te stellen, waarop je bundel weer opnieuw begint.
  • Network Monitor: Ik vermoedde dat “Fair-Use” (maximaal 10x dataverbruik van gemiddelde nederlander) voor mij niet voldoende zou zijn, maar wilde het toch eens zeker weten. Ook als je geen onbeperkt internet hebt dus zeer bruikbaar (Er kan een alert value ingesteld worden als je boven een aantal MB komt). Tot nu toe ligt mjin maandgemiddelde zo rond de 800 MB 😉 .
    De tabel toont het dataverkeer van afgelopen dag, week en maand. De grafiek erboven laat je realtime zien wat je telefoon aan het doen is. Omdat dataverkeer in het buitenland voor mij €2,00 per MB zou kosten, heb ik tijdens de vakantie niet mobiel geïnternet. Roaming stond ook automatisch uit. Maar helemaal vertrouwen deed ik het niet. Zou er niet ergens iets zijn dat toch internetverbinding zoekt? De monitor toonde echter duidelijk 0 MB!