SIG onderwijslogistiek op #samboict

Ik ben vandaag op de 33ste saMBO-ICT Conferentie bij het TT-Instituut van Drenthe College in Assen. Gert Idema vertelt over het SIG Onderwijslogistiek van Surf. Zijn motto is puzzelen met begrip.

Gert zijn definitie van onderwijslogistiek: Het geheel van (ketens van samenhangende)  processen, systemen en informatiestromen. Voeg daar veel stakeholders en complex mensenwerk aan toe …

Hij heeft ook een honingraat-model:

Onderwijslogistiek

Voor de gemiddelde informatie-architect verwacht ik dat het te weinig lagen bevat, de kolommen staan scheef en er staan processen en informatieproducten door elkaar, maar dat doet er niet toe ;).

In groepjes begonnen we aan het model te puzzelen, soms zijn er wat MBO specifieke zaken. Bij Surf Spaces heeft deze SIG ook een eigen plek, met meer informatie over het model en de puzzel. Met belanghebbenden samen hier over spreken is natuurlijk het waardevolste, niet zozeer het model zelf.

Wat ik zelf belangrijk vind is dat we als MBO niet het wiel opnieuw uitvinden, maar voor de overeenkomstige problemen samenwerken met het HBO. Surf helpt hierbij en Gert nodigt ons uit om deel te nemen aan deze SIG, expliciet vraagt hij om deelname van MBO.