Tekenen met PowerPoint

Afgelopen week heb ik een aantal visualisaties gemaakt. Nu bedoel ik met tekenen niet het uit de vrije hand schetsen maar het zogenaamde vectorgeoriënteerd tekenen. Met objecten enzo voor schematische zaken. Een ‘echt’ pakket hiervoor zou Adobe Illustrator of Microsoft Visio kunnen zijn. Maar voor mijn doel kunnen deze teveel en hebben daardoor een te steile leercurve. Je zou verwachten dat PowerPoint alleen is voor eenvoudige dia’s. Toch kom ik er een eind mee. Alleen opslaan als een hoge resolutie tekening lukte me niet direct.

De exportfunctie waarin een dia opgeslagen wordt als jpg, heeft standaard een resolutie van 96 dpi. Deze valt wel te pimpen naar ongeveer 300 dpi, door een register-hack. Maar dat vond ik ook niet voldoende. Mijn opslaan workflow is nu als volgt:

Omdat een pdf alle informatie over pijlen, vierkanten, cirkels en tekstvakken bevat als ‘object’ en niet als afbeelding (als het tenminste geen foto is) kan je in- en uitzoomen zover je wilt. En dus ook opslaan in hoge resolutie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s