Sky Map: nerdy romantiek

Stel, je staat een beetje nerdy in het leven, je hebt niet zozeer gevoel voor romantiek, maar wel begrip van het concept. Op een dag zit je aan het strand samen met iemand anders naar de ondergaande zon te kijken. Even later verschijnt er zelfs een heldere sterrenhemel. Wat doe je dan?

Dan pak je Sky Map erbij! Wat kan je ermee?

  • Door je smartphone te richten op dat deel van de hemel waar je iets van wilt weten, toont het de sterrenbeelden en planeten. Het werkt niet met je camera, maar op basis van GPS en kompas. Dus ook bij een bewolkte hemel toont het wat je eigenlijk zou zien.
  • Als je de naam van een planeet of sterrenbeeld intypt, toont het een pijl waar deze zich bevindt. Hiervoor draai ik met de smartphone op armlengte rond. Je kunt je smartphone dan net zolang richten totdat je op de juiste plek bent. Zodat je weet wáár je in de lucht moet kijken.

Overigens is het voor kinderen ook een ontzettend leerzame app!

Tot voor kort werd Sky Map gemaakt door Google, maar sinds de laatste opruiming in januari stoppen ze er mee. Gelukkig voor alle nerds onder een romantische sterrenhemel: de Android app wordt open source.