TIER: Wat werkt in onderwijs?

Ik kon helaas niet bij het debat zijn ‘Productiviteit in Onderwijs’, georganiseerd door TIER (Top Institute for Evidence Based Education Research). Een partnering van de universiteit van Amsterdam, Maastricht en Groningen. Was er overigens geen enkele blogger bij? Ik kom er geen berichten van tegen, maar misschien heb ik iets gemist? En de links naar de presentaties werken zo te zien niet 🙁

Toch vind ik het goed dat er iets meer bekendheid wordt gegeven aan TIER. De roep om “Evidence Based” onderbouwing van beleid en besluiten hoor ik regelmatig in presentaties en conferenties. Als dit instituut daar aan tegemoet komt is dat alleen maar goed! Ze omschrijven zichzelf:

The aim of the Top Institute for Evidence Based Education Research is to conduct excellent scientific research and to put the results of this research at the services of (and make usable for) educational practice and educational policy. The Top Institute wants to develop knowledge of ‘evidence based education’ that can be made use of by:

  1. the Ministry of Education, Culture and Science in policy preparation and evaluation;
  2. the educational practice – such as educational institutions – in the allocation of means and in decision making when choosing between educational theories;
  3. parents and students when choosing a school or training.

Een vluchtige blik op hun projectportfolio (2009?) laat zien dat er onderzoeken lopen in allerlei onderwijssoorten. Van basisonderwijs, beroepsonderwijs en hoger onderwijs.

Nu kwam er vandaag via de papieren post een antwoordkaart met de vraag of ik op de hoogte wil blijven middels een digitale nieuwsbrief… Gelukkig kun je je hier ook online voor opgeven. Opzich beleefd, maar er kan denk ik meer gebeuren gezien de doelstelling van dit jaar: “Dit jaar wil TIER haar communicatie uitbreiden”… Blog? RSS? Presentaties op slideshare? Twitter? (voor de laatste: geef even een seintje 😉 )

Dus ik hoop TIER in de toekomst terug te zien, vooral als er resultaten bekend worden van projecten die van toepassing zijn binnen het MBO!