Mijn oudste digitale voetafdruk

Niet zo belangrijk, hier eentje uit de category “ego-self-searching”. Maar ik was toch nieuwsgierig: Wat zou nou het oudste online terug te vinden stukje informatie zijn van mezelf? Mijn eerste internet activiteiten begonnen in 96/97 ongeveer. Maar surfen liet toen weinig sporen na. Forums, blogs, eigen domeinen waren bij mij nog niet in beeld.

Wat ik wel deed had te maken met mijn bezigheden als scheikunde docent en het proberen om een soort vakcommunity op  te zetten. Dat verliep dan via nieuwsgroepen (Usenet). Laten die nou net door Google overgenomen zijn èn doorzoekbaar.

Dus na lang zoeken kwam ik verwijzingen tegen over een mailinglist “ChemNews“. Die is na een korte tijd een stille dood gestorven. Community bouwen heeft meer te maken met mensen dan met techniek… Vond het alleen leuk om terug te vinden. Er staat zelfs mijn ICQ nummer bij. November 1998 dus. Wat is jouw eerste digitale voetafdruk?

One comment

 1. Hoi Joël,

  Best grappig om jouw eerste digitale voetafdruk te lezen, althans die je hebt kunnen achterhalen.
  Het roept bij mij ook herinneringen op, hoewel ik in die tijd nog niet veel met computers deed, herinner ik mij wel mijn eerste poging, met jouw welwillende hulp, om via internet informatie te krijgen voor een project waar ik vanaf 94/95 mee bezig was. We zochten naar info over zwaartekracht via de site van een amerikaanse universiteit (ik weet niet meer welke). Het vinden van info ging wel heel redelijk, maar toen kwam het probleem. Om niet iedere keer hoeven te zoeken besloten we het te downloaden. Och arme digicustomers, Dat downloaden was een bottleneck. 97 procent ging nog vrij vlot, voor die tijd dan wel. Verder ging het niet, het systeem bleem hangen op die 97 pr. Een hele tijd gehoopt dat het nog ging lukken, maar na anderhalf uur of zoiets gaven we het maar op. Hoe anders is dat in deze tijd. De meeste sites vind je zo in luttele seconden. Downloaden is meestal ook geen probleem. Hoewel er af en toe nog wel eens sites zijn waar het een en ander niet lukt.

  Voor zover ik mij herinner was mijn eerste digivoetafdruk toen jij met veel moeite en dol mijn eerste site opzette. Die was gebaseerd op mijn schilderwerk. We zijn nu enkele sites verder en er is een uitbreiding door jouw gemaakt met verschillende mogelijkheden, een blog, een kunstsite en een boek site. De laatste zie je hier vermeld http://boek.jacquesdebruijn.nl Op die site vind je ook links naar mijn andere activiteiten.

  Voor jou hoefde ik dit niet te vermelden, gezien dat jezelf de opzet ervan gerealiseerd hebt. Maar misschien zijn er mede bloglezers van jouw blogisch, die interesse hebben in mijn werkzaamheden. Ter verduidelijking het omvat twee verschillende terreinen, zoals vermeldt gaat het ene over mijn schilderijen en tekeningen. Het ander gaat over een fysica/astronomie project getiteld:
  ‘God dobbelt! Of toch niet?’ Het hoofdthema is eigenlijk de controverse tussen causaliteit en toeval. Dus wie interesse heeft kan zich vrij voelen eens te bladeren in een van beide sites. Reacties zijn altijd welkom.

  Groeten Jacques de Bruijn.

  Ps. Veel digiwerk doe ik hoe langer hoe meer zelf, met dank aan de hulp van Joël en enkele andere kinderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s