SMS via je ELO

Ik kreeg vandaag een telefoontje van een SMS leverancier. Of we interesse hebben in SMS-en vanuit de ELO. In het verleden hebben we dit alles bekeken om zo mededelingen of nieuwe cijfers te sms-en. Maar ik vind het niks (meer). Soms merk je dat de werkelijkheid alles inhaalt.

Mijn eerste reactie was: “boven de 10 cent per sms is praten we niet eens”. Toen bleek het 11 cent te zijn….
Ik heb de beleving dat Telecom carriers zelf 3 cent per sms kwijt zijn…
Maar afgezien van geld, we zijn er al eerder mee bezig geweest:

  • Er zijn verschillende sms building blocks die opzich niets kosten, je betaalt alleen per sms.
  • We hebben rond de tafel gezeten met een beginnend bedrijfje, die zelf afhaakten omdat “sms toch gaat verdwijnen en mobiel internet steeds meer toeneemt”.
  • We zijn al een tijd op zoek naar een mogelijkheid om dagroostering goed te communiceren. In onze leerfabrieken is het niet meer te doen om met papier rond te rennen en deze op te hangen op 4 plekken in elk gebouw.
    Maar: geen communicatie==>geen dagroostering==>geen goede aanwezigheidsregistratie==>veel $%^@# met accountant.

Mijn 2 kwartjes:
Als er vanuit het onderwijsproces behoefte bestaat om laagdrempelig, anytime, anywhere, mobiel berichten door te geven, dan zouden we de mogelijkheid kunnen onderzoeken, maar ik vind het een echte 2005 oplossing. Had toen leuk geweest, maar geef het nog een jaar en de mobiele breedband beschikbaarheid onder studenten is nog hoger. Of ben ik te optimistisch?
Of liever gezegd: mededelingen van 140 karakters zullen wel blijven bestaan, maar dan via http ipv sms.

Daarnaast: stel dat 100 courses in onze Blackboard omgeving 1 sms per week genereren, gedurende een jaar van 38 weken, aan 1000 studenten. Dan levert dat 100x38x1000=3.800.000 sms-jes op, of grofweg 400.000 euro.
Dat zou dan zijn als er 1 mededeling ge-sms’t wordt. Dan hebben we het nog niet eens over het sms-en van gradebook cijfers. Dan loopt je aantal in de miljoen sms of 100 kilo-euro per maand. Zijn er instellingen die dat betalen?

One comment

  1. Hoi Joël,en lezers van blogisch,

    Een leuk stukje over hoe iets dat in het begin heel leuk én makkelijk lijkt in no time een achtehaald communicatie systeem is geworden. In onze familie sms’t bijna niemand meer, maar dank zij onze Google deskundige twitteren wij allemaal. Behalve van en naar het buitenland. Je moet dan internet in het buitenland nemen. Het makkelijkst twittert het natuurlijk met Black berry’s of soortgelijke toestellen. Nu loopt een deel van de fam. 14 personen, kleinkinders niet meegerekend, tegnologies nog achter, maar dat komt vanzelf goed als abbonnementen aflopen. Ze bieden Black berry’s al gratis aan. Je zou haast voortijdig in de verleiding komen. Maar goed om op twitteren terug te komen en het probleem van een blackboard met behulp van sms’jes en om het probleem van de gigantische kosten te omzeilen? Waarom niet gaan twitteren? Alle belanghebbenden kunnen followers worden en de rest van de wereld geef je vanzelfsprekend geen toegang. Een nadeel zit er wel aan vast, persoonlijk vind ik het een gebrek aan twitter, dat is het beperkte aantal tekens, 140. Moet je daar je lesroosters of andere uitgebreide mededelingen op kwijt? Ja het gaat natuurlijk wel, enkele entoesiastelingen in onze familie twitteren zo effe tien of twintig twittertjes achterelkaar. Grappig, dat wel. Maar praktisch hoe maar. Een uitdaging voor digi entoesiastelingen: struin het internet eens af, misschien kom je wel twitterachtige communicatie systemen tegen, die werken als e-mail, hyves en dergelijke, maar dan wat tegnologieser en zonder de nadelen. Bv. met behulp van een aanraaksysteem dat er al is, maar dan als eerste optie op je touchscreen, mét gelijk de nieuwste melding.

    Ik zit wel niet in het onderwijs, maar ik hou me aanbevolen voor verbeteringen. Twitteren is leuk, maar toch ook wel beperkt. Howel ik moet zeggen behalve sms’sen spaart het ook nogal wat telefoontjes uit binnen de famielie-contacten. Dus het wachten is op een uitgebreide twitter mét telefoon en beeld. Ja was da nou? Dat bestaat toch allang met webcam en/of skype, maar waarom vindt dat geen algemene ingang, misschien de drempel toch te hoog voor velen? Twitter is wat dat betreft laagdrempelig. Het probleem blijft natuurlijk ook nog hoe bereik je docenten die liever met pen en papier werken, vn. docenten? Misschien een aanmoediging, beste p.en p. liefhebbers volg mijn voorbeeld. Ook ik was een fervente pen en papier fan. Ondanks mijn leeftijd, boven de pensioengerechtigde leeftijd van docenten, ben ik helemaal om. Het heeft vele voordelen. Link naar mijn site boek.jacquesdebruijn.nl en je kunt daar de resultaten vinden die een bejaarde digibeet toch nog behaald heeft door met de digitale revolutie mee te gaan. Hartelijke groeten, ook al ken ik bijna niemand van al die aardige mensen die reageren op mijn oudste zoon Joël, die mij een eind weegs op de digitale snelweg heeft geholpen. Voorlopig nog meest provinciale wegen, maar die zijn ook mooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s