Zilverlicht

Tijdens de laatste ronde van “De dag van presentie/absentie”, gaf Siebrand Dijkstra een mini tour door de nieuwe versie(s) van Magister. Bijna lyrisch toonde hij de laatste snufjes, eventuele bugjes voor lief nemend, in Magister 5. Twee dingen vielen op:

  • Wijziging in platform/ontwikkelomgeving: tot nu toe ontwikkelde Schoolmaster veel in ASP.net. Microsoft heeft onlangs “Silverlight” uitgebracht voor ontwikkelaars en schijnt het volgende week vrij te geven voor zogenaamde “Go Live licenties”. Oftwel: je mag je product dat je ermee hebt ontwikkelt gaan vermarkten. Je zou met een beetje creativiteit Silverlight kunnen zien als de Microsoft variant van Flash. Zodat je al die dingen kunt die met HTML onmogelijk, onhandig of lastig zijn.
    Wat is hier nu zo spannend aan? Met de overstap naar Silverlight is er straks geen verschil tussen Magister als applicatie en de versie die in de browser draait. Het enige dat nodig is, is Internet Explorer, FireFox of een andere browser. Het voordeel: als er iets aangeklikt wordt (student, knop of bepaalde gegevens) dan hoeft er niet een nieuwe pagina geladen te worden. De applicatie draait lokaal, slechts data moet worden opgehaald. Resultaat: een applicatie die via web benaderbaar is, maar in niets te onderscheiden valt van de “gewone applicatie”, geen vertraging vanwege laden van HTML. Daarnaast biedt het synchronisatie-mogelijkheden mocht je plotseling off-line werken.
  • Magister voor de iPhone: iMaestro! Siebrand toonde een iPhone met daarop Magister draaiend. Inclusief gebruiksvriendelijk multi-touch interface en de voor iPhone bekende “veeg” mogelijkheden om te scrollen.

One comment

  1. Leuke blog.
    Onze in ontwikkeling zijnde reflectietool gaat ook gebruik maken van zogenaamde smartphone technologie.
    groeten Tom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s