Human Brain Cloud

HBC 

De meesten kennen wel het mindmappen en al associërend woorden aan elkaar plakken. Stel nu dat je deze aktiviteit van verschillende mensen koppelt, door zelfde associaties met elkaar in verband te laten brengen, dan krijg je dus een soort Woordspin 2.0. Veel gemaakte associaties vormen dikke verbindingen etc. Verder kan in beeld gebracht worden wie er het meest woorden matcht volgens menselijk gemiddelde etc.

Niet zelf bedacht, maar al bloghoppend gevonden: de Human Brain Cloud. Om te spelen best verslavend en om te bekijken grappig! De maker Kyle Gabler begon met 1 woord: vulcano. Nu bevat het 217131 woorden en 2014666 associaties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s